Nieuwsbrief 6-3-2021

Sportlessen jeugd
We hebben super leuk nieuws voor de jeugd! We gaan weer beginnen met de buitenlessen! Dat betekent lekker sporten met vriendjes en vriendinnetjes in de frisse buitenlucht. De online videolessen voor de jeugd komen hierdoor te vervallen. De huidige coronamaatregelen schrijven voor dat de lessen op een sportaccommodatie gegeven moeten worden en dus moesten we op zoek naar een geschikte locatie. En die hebben we afgelopen week gevonden!

Vanaf 9 maart verzorgen we op dinsdag en woensdag groepslessen voor de jeugd op de skeeler- en schaatsbaan van Wervershoof (sportpark De Westrand). We zijn heel blij dat we gebruik mogen en kunnen maken van deze sportaccommodatie en hopen dat de jeugd weer lekker komt sporten!

Ook de jeugd uit Andijk is welkom. In Andijk hebben we nog geen geschikte locatie gevonden.
Belangrijk om te weten:
– Publiek is niet toegestaan.
– De kinderen komen aangekleed in gymkleren naar de les. Let wel goed op dat uw kind de
juiste kleding draagt voor sporten in de buitenlucht.
– Op de skeelerbaan is een coating aangebracht. Om deze coating niet te beschadigen, is het dragen van binnenschoeisel tijdens de les verplicht. Heeft uw kind geen binnenschoeisel aan, dan wordt hem/haar de les geweigerd.
– In principe gaat de buitenles altijd door. Bij een zeer slechte weersverwachting kan Marije in het uiterste geval besluiten de les niet door te laten gaan. (Zij zal in dat geval wel aanwezig zijn op de locatie om de aanwezige kinderen op te vangen en weer naar huis te sturen.) Het niet doorgaan van de les zullen we communiceren via onze Facebookpagina. De berichten van de Facebookpagina zijn ook te zien op onze website: Updates buitensporten |Gymvereniging VVW (gymvvw.nl). Check dus voor de les voor de zekerheid even Facebook of de website. Bij geen bericht gaat de les dus altijd door.
– Er zijn toiletten aanwezig op de locatie die bij hoge nood gebruikt kunnen worden.

Sportlessen volwassenen
– Hopelijk hebben jullie de wandelroute al gelopen en ervan genoten. Bent u er nog niet aan toe gekomen of wilt u de route nogmaals lopen? De route is te vinden op Wandelroute plus | Gymvereniging VVW (gymvvw.nl).
– Helaas is het in verband met de huidige coronamaatregelen nog niet mogelijk om
groepslessen voor volwassenen te verzorgen. Blijven bewegen is wel heel belangrijk, dus blijf dat vooral doen! Onze videolessen gaan gewoon door en zijn ook achteraf te bekijken.
– We zijn erg benieuwd wat u als lid vindt van onze videolessen. We vragen u dan ook uw
mening met ons te delen en onze korte poll in te vullen: Poll | Gymvereniging VVW
(gymvvw.nl)

Kleurenturnen, wat is het?
We hebben veel positieve reacties gekregen op de mededeling dat we vanaf komend seizoen gaan werken met Kleurenturnen. Voor de leden die nog niet op de hoogte zijn van het concept Kleurenturnen, leggen we het graag uit!
Kleurenturnen biedt gymnastiekverenigingen de mogelijkheid om een heldere lesstructuur te waarborgen voor kinderen. Dit gaat van beter leren bewegen, tot beter leren turnen. Binnen dit systeem wordt op een positieve en heldere manier de motorische ontwikkeling van ieder kind gestimuleerd en gemonitord. Het systeem start bij de basis, biedt heldere “beter-beweeg-stapjes” aan en geeft inzicht in deze ontwikkeling. Voor meer informatie over het Kleurenturnen kunt ook kijken op: Over het systeem – Kleuren Turnen