Sportjaar 2020-2021

Wat een jaar hebben we achter de rug, zeg! Maar we kunnen ondanks alle tegenslagen weer terugkijken op een succesvol jaar. Samen met u als lid hebben we er een onvergetelijk, maar ook sportief en succesvol jaar van kunnen maken.

In deze mail willen we een ‘warming up’ doen voor komend seizoen. Lees de mail dus goed door, want er staat veel relevante en interessante informatie in! We hebben de nieuwsbrief weer opgedeeld in ‘Algemeen’, ‘Volwassenen’ en ‘Jeugd’. We hadden gehoopt al het nieuws beknopter te kunnen brengen, maar dat is ons helaas niet gelukt.

——————————————————

Algemeen

In de bijlage kunt u het nieuwe rooster van seizoen 2020-2021 vinden. Voor het merendeel van de lessen is het gelukt om de tijden en dagen ongewijzigd te houden. Wij zijn daar erg blij mee, want we weten dat het voor u als lid fijn is als ‘alles blijft zoals het was’. Toch zijn er een aantal wijzigingen; we hopen dat u zich eraan kan aanpassen.

Het komende seizoen zal Marije bijna alle lessen voor gymvereniging VVW gaan verzorgen. Ans Klemkerk blijft ook komend seizoen op de donderdagavond de mannen trainen. Naast haartrainingswerk zal Marije een opleiding gaan volgen waarmee we het turnniveau weer op kunnengaan halen. Hierover in het kopje ‘Jeugd’ meer.

De lessen (zowel volwassenen als jeugd) starten in de week van 17 augustus. Het is dan officieel kermis Wervershoof, maar we hebben ervoor gekozen het seizoen direct te laten starten met de officiële start van het schooljaar. U bent van harte welkom om ook tijdens de kermis te sporten.

Het nieuwe seizoen start direct in de zaal (De Dars te Wervershoof, Dorpshuis Onderdijk en De Krimper te Andijk). Van de sportlocaties hebben we vernomen dat douchen en omkleden in verband met corona niet toegestaan is. We verzoeken u dus ook om met sportkleding te komen en na afronding van de les direct richting huis te gaan. Wanneer hier iets in wijzigt, laten we dit u uiteraard weten.

Marije verzorgt de lessen in haar eentje. Bij het op- en afbouwen heeft ze nog een aantal moeders, vaders, opa’s en/of oma’s nodig. Wilt u onze vereniging helpen door 10 minuten voor en/of 10 minuten na de les Marije nog te helpen, dan horen we dat graag (natuurlijk mag uw (klein)kind in de tussentijd in de zaal spelen met een bal). Voor de volgende momenten zoeken we versterking:
o de 1e turnles van de maand opzetten van tumblingbaan en grote trampoline. Dit willen we zowel op dinsdag als op donderdag opzetten. Kunt u 1 dag? Heel graag! Kunt u beide
dagen? Heel graag! (aantal ouders: 3)
o Op de maandagmiddag in Andijk van 14:45 tot 15:00 hulp bij opzetten van materialen voor de Peutergym (2 ouders)
o Op de maandagavond in Andijk van 19.00 tot 19.10 Freerunning helpen opruimen (3
ouders)
o Op de woensdagavond van 18.00 tot 18.10 Back to Sports helpen opruimen (3 ouders)

Aanmelden kan door een mail te sturen naar voorzitter@gymvvw.nl!

——————————————————

Volwassenen

Naast een nieuw rooster kunt u ook iets anders vinden in het rooster, namelijk een ‘intensiteitslevel’. U vindt de levels A, B, C en D. U kunt de uitleg van de levels hier vinden.

De leeftijdscategorieën voor de lessen van volwassenen hebben we dus losgelaten, omdat dit voor verwarring zorgde. Voor u als lid betekent het eigenlijk niets; de lessen blijven zoals u gewend bent. Enkel wanneer u eens wilt wisselen van lesmoment, dan kunt u eenvoudig zien welke les op hetzelfde ‘intensiteitslevel’ is als uw eigen les, of misschien wel een level hoger. Kunt u een week geen les volgen, dan bent u de week erop van harte welkom om de lessen in te halen.

——————————————————

Jeugd

Voor de jeugd zijn er lessen toegevoegd; onder andere ‘Dreumesgym’ en ‘Back to Sports’. Heeft u een dreumes thuis lopen en wilt u lekker met hem/haar bewegen, dan is uw kind samen met u (het is in verband met de veiligheid verplicht dat de ouders aanwezig zijn bij dreumesgym) van harte welkom in de les. ‘Back to Sports’ is nieuw. De kinderen leren veel tijdens de les; oa samenwerken, omgaan met winnen en verliezen. Gedurende het jaar komen er allerlei verschillende sporten en spellen aan bod. Heel prettig voor kinderen die geen specifieke sportvoorkeur hebben, maar toch lekker willen bewegen.

Verder kunnen we u het leuke nieuws brengen dat we weer gaan starten met selectieturnen meisjes. We zullen komend seizoen gebruiken om weer niveau op te bouwen. Het doel is om uiteindelijk mee kunnen doen met wedstrijden; dit zal dit seizoen dus nog niet plaatsvinden. De eerste twee weken vinden de selectieturnlessen niet plaats. De leden zullen hiervoor in de eerste twee weken worden geselecteerd door trainster Marije. Uw kind krijgt dus in de les van de trainster te horen dat ze vanaf een bepaalde datum deel mag nemen aan selectieturnen meisjes.

Voor het jongensturnen geldt dat we nog gelijke groepen houden en er geen speciaal
jongensselectie-uur komt, dit in verband met het lage aantal jongensturners. Dit wil niet zeggen dat er in de jongensturnlessen niet gewerkt wordt naar een hoger turnniveau; de Epkes zijn bij ons in de maak 🙂

We wensen iedereen een fijn vervolg van de vakantie toe en tot in het nieuwe seizoen!